Wat doen we?

Op onze weg richting inclusief onderwijs in 2035 richten we ons in de komende planperiode op de doorontwikkeling en versterking van onze speerpunten. We organiseren kennisdeling en het versterken van expertise. Leren van elkaar is een gedeelde ambitie. Er is behoefte aan inzicht krijgen in elkaars werelden en in elkaars keuken kijken. Dit gaat niet vanzelf; dit moeten we organiseren. Omdat het zoeken naar echte verbinding tijd vraagt, loopt de opdracht van het delen van kennis en het vergroten en versterken van expertise binnen de organisatie als rode draad door onderstaande speerpunten, waarin we ons richten op het versterken en (door)ontwikkelen van: 

  • Dekkend aanbod – Zorgen voor een regionaal dekkend aanbod om alle leerlingen passend onderwijs te bieden; samenwerking tussen scholen is daarbij essentieel.
  • PO inclusief  – Een sterke basis- en extra ondersteuning zorgt ervoor dat zoveel mogelijk leerlingen een passend aanbod krijgen binnen het regulier onderwijs.
  • Samenwerking met netwerkpartners – We streven naar effectieve regionale samenwerking met gemeenten, jeugdzorg en onderwijspartners; we doen dat vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid.
  • Samenwerking met ouders – Binnen ons swv vormen de scholen de eerste en belangrijkste gesprekspartner voor ouders en kind. De samenwerking tussen ouders en school is erop gericht het kind maximale kansen te bieden.
  • Organisatie en kwaliteitszorg – We zorgen voor optimalisatie van de interne organisatie en werken cyclisch en planmatig.

In het ondersteuningsplan kunt u meer lezen over deze speerpunten.