De Zuidstroom

Basisonderwijs

Zuidstroom: GROEI door TAAL en DOEN!

Het Integraal Kind Centrum (IKC) De Zuidstroom biedt zowel sterk onderwijs, als goede kinderopvang. Dat alles onder één dak. De kleinschaligheid in combinatie met het duurzame gebouw, zorgen voor een uniek onderwijsconcept. Dat komt omdat het gebouw is ontworpen volgens cradle to cradle (C2C) duurzaamheidsprincipes. Daardoor ontstaat op de Zuidstroom een gezond en aangenaam leerklimaat; in de zomers lekker koel en ’s winters aangenaam warm dankzij de inzet van een aardpijp. Het gebouw vormt tegelijkertijd een leermiddel op het gebied van de circulaire economie. Leerlingen worden door middel van het circulaire gedachtegoed, ambassadeurs van de toekomst.

Taal en rekenen liggen aan de basis van groei. Door veel betekenisvolle taal- en rekenactiviteiten, ontstaat vertrouwen in eigen kunnen en –heel belangrijk- leerplezier. Vanzelfsprekend hoort daarbij een goed en regelmatig contact met ouders. Verder kenmerkt de Zuidstroom zich door een positieve sfeer en de respectvolle en waarderende omgang met elkaar. Daarom dragen we al jaren met trots het predicaat van ‘De Vreedzame School’.

Ouders waarderen onze school vooral vanwege de kleinschaligheid, het duurzame schoolgebouw, de deskundige leerkrachten, de prettige sfeer en de korte lijntjes. Maar oordeelt u zelf en neem een kijkje op het IKC de Zuidstroom. Wij leiden u graag rond.

Contactgegevens

Pastoor Op Heijstraat 26
5912 BT Venlo
077-3517906

Bij wie moet ik zijn?